7 saker jag oroar mig för inför bröllopet

Det är mycket som jag ska tänka på inför den stora dagen. Alla vill såklart att deras bröllop ska bli den bästa dagen i hela ens liv, då man förmodligen drömt om detta tillfälle väldigt länge. Jag har därför valt att skriva om sju saker som jag oroar mig för här.

1. Planeringen måste vara in i minsta detalj

Det är så mycket som ska planeras inför bröllopet – från klänning till mat – och det är klart att det känns stressigt. Det gäller dock att ta en sak i taget och att inte ha för bråttom. Självklart måste man dessutom börja planera i tid (vilket jag gjort, så jag behöver egentligen inte oroa mig).

2. Skicka ut inbjudningar i tid

Förutom att allting ska vara perfekt vill jag självklart också att alla nära och kära ska vara där på den stora dagen. Därför ska jag se till att alla inbjudningar skickas ut i god tid till mina gäster. Jag ska även skicka ut en så kallad ”save the date” redan innan inbjudningarna.

3. Är personalen kvalificerad för jobbet?

Eftersom jag kommer vara upptagen med annat den här dagen är det viktigt att det finns personal som sköter allt ifrån mat och servering till städning. Det här är inte alltid det lättaste att få ihop, men idag finns det många företag som erbjuder prisvärda paket så att jag slipper stressa i onödan.

4. Hitta drömklänningen

Att gifta sig i drömklänningen är viktigt för många, inte minst för mig. Därför ska jag lägga tid på att hitta den perfekta klänningen och inte ta några förhastade beslut. Dessutom är det många som faktiskt syr upp sina egna klänningar, vilket verkligen är något jag ska titta närmare på.

5. Hinna provsmaka menyn

Maten är såklart en väldigt viktig del av bröllopet och det är viktigt att allt blir rätt. Jag måste hitta en bra meny som passar alla gäster och provsmaka så att det känns bra. Det ska även finnas vegetariska och veganska alternativ så att alla kan njuta av festen.

6. Orolig att kyrkan är uppbokad

Det är många som väljer att ha ett klassiskt bröllop i kyrkan även om man inte är så troende. För mig finns det en kyrka som är extra speciell, så jag hoppas inte någon annan snott det datum jag tänkt mig! Det är viktigt att man bokar i tid.

7. Komma ihåg att ha roligt

Även om det är mycket som man ska tänka på inför sin speciella dag är det även otroligt viktigt att man kommer ihåg att ha kul. Jag har bett mina brudtärnor att påminna mig om detta under den stora dagen – det finns en risk att jag stressar för mycket annars.

Mitt mål är att njuta av varje sekund under den stora dagen. Jag vill även dokumentera så mycket som möjligt med foto och film. Om du inte känner någon som är duktig på det här med bild kan det faktiskt vara värt det att faktiskt anlita en expert som hänger med i bakgrunden hela dagen.