Glamour i småbarnsvardagen

Att vara mamma är för många det mest underbara som finns i livet. Rollen som mamma innebär dock betydligt färre glamour-stunder än innan barnen blev en del av livet. Vad många glömmer bort är att lyx och glamour faktiskt inte behöver vara så komplicerat. Här kommer några tips till dig som vill piffa upp vardagen som mamma med lite glamorösa aktiviteter!

Egen tid – bland det lyxigaste som finns

Något du säkert inte reflekterade över innan du blev mamma var tiden du spenderade helt ensam. Helt plötsligt har du små barn var du än går och ”egen tid” blir till guld. Att gå på toaletten själv är inte längre en självklarhet. Just därför är egen tid detsamma som glamour för en småbarnsmamma. Billig glamour, men ack så lyxigt!

Din födelsedag? Tänk till!

Det var säkert många år sedan du sist önskade dig något specifikt i födelsedagspresent. Som mamma är din födelsedag ett ypperligt tillfälle att faktiskt önska dig det där du så mycket längtar efter – glamour och lyx i vardagen. Du hinner sällan själv shoppa till dig själv, passa därför på att önska dig snygga kläder eller kanske lyxiga hudvårdsprodukter. För att unna sig lite extra glamour i sin småbarnsvardag så kan man faktiskt beställa riktiga fina kvalitativa födelsedagstårtor från dintårta.se. Där kan man välja och vraka och behöver inte ha ångest över sin prestation, det kan annars lätt bli att man har höga krav på sig själv och blir alldeles stressad över en sån sak. Det viktigaste är väl ändå att man ska umgås med familj och vänner på dagen, sen kommer tårtor och fika med städning och allt som hör till. Tänk på att ta hand om dig, kanske lite extra på din födelsedag och önska dig något som just du känner att du är värd.

Fasta nöjesrutiner

Bara för att du blivit mamma ska inte nöjessvängen behöva torka ut helt. En lyxig kväll med dina vänner någon gång mellan varven har i en mammas mått ett högt glamour-värde. Unna dig därför en festlig kväll en gång i månaden och håll glamour-känslan vid liv. Det enda som krävs är lite planering så har du en fast nöjesrutin!

Överraska din partner – och dig själv

Du kan pimpa vardagen med glamour på hemmaplan. Det gäller att gå från rutinerna och maxa vardagen med det oväntade. Sätt på dig en läcker klänning efter nattning av barnen och bjud din partner med en sen drink på balkongen. Kom ihåg att byta till dina snygga underkläder som förmodligen ligger bortglömda! Du överraskar dig själv och det gör gott för glamour-själen!

Vad är glamour?

Vi har alla olika syn på vad glamour och lyx egentligen är. En utekväll med ”wining” och ”dining” behöver ju inte vara lyx för alla. Att mysa hemma i tv-soffan en fredag med barnen, partnern och hunden kan lika gärna vara vardagsglamour. Det är du själv som känner vad som får dig att må bra, men kom ihåg att inte glömma bort dig själv!