Smarta förvaringstips för dina smycken och smink

Vi är säkert många som slarvar lite med våra smycken och lämnar dem både här och var i hemmet. Men att förvara sina smycken på ett snyggt och smart sätt gör det inte bara enklare att hitta just den ringen du ville ha på dig idag, det förlänger dessutom livslängden på dina smycken.

Den bästa förvaringen för dina smycken

Det allra bästa sättet att förvara dina smycken är faktiskt i ett hederligt smyckeskrin. Tråkigt tänker du? Nej, förvaring i smyckeskrin behöver inte vara tråkig, tvärtom! På fyndiq.se finns all inspo du kan tänka dig för att både maxa och matcha din förvaring med ditt hem och din personliga stil. Även om dina smycken kanske inte är äkta, ska de oavsett inte förvaras i fuktiga miljöer. Silversmycken mörknar fort om du förvarar dem öppet i ett badrum till exempel. I ett smyckeskrin skyddas dina smycken från både fukt och luft, som båda kan göra så att dina smycken med tiden tappar glans och blir fula. En annan fördel med smyckeskrin är att de skyddar mot solljus eftersom solens strålar kan bleka eller i värsta fall missfärga dina smycken.

Inga fler trassliga halsband

Med ett smyckeskrin riskerar du dessutom inte att trassla ihop dina smycken, vilket är lätt hänt om du har för vana att bara lägga ner dina smycken lite varstans. I ett smyckeskrin kan smyckena istället ligga helt åtskilt från varandra. Beroende på vilken modell av smyckeskrin du väljer, kan skrinet vara antingen hängande, liggande, stående, ja det finns alla möjliga varianter och stilar på smyckeskrin. Men förutom stil, vad ska du mer tänka på när du väljer smyckeskrin?

Välj det smyckeskrin som passar just dig

Se till att välja smyckeskrin utefter vad du har för slags smycken. Har du främst halsband, armband, ringar eller en salig blandning av allt? Hur stort utrymme har du för att förvara dina smycken? I en stor garderob? Har du kanske till och med lyxen att ha en walk in closet? Eller ska du förvara smyckeskrinet på en mindre byrå? Ta ordentliga mått och planera hur du helst vill ha din smyckesförvaring. Välj smyckeskrin med omsorg och se till att det ger dig den förvaring du behöver. Har du många ringar är det till exempel att rekommendera att du antingen väljer ett smyckeskrin med särskild ringförvaring, eller köper till en separat ringförvaring som komplement.

Förvaring av smink

Tiden då vi förvarade smink och skönhetsprodukter lite hipp som happ och hade noll koll på sista förbrukningsdatum, är förbi. Numera är många skönhetsprodukter och även smink, gjorda av färska ingredienser som kräver en annan typ av förvaring. Ett populärt inslag i det moderna hemmet, är numera minikylen. Då slipper du förvara känsliga produkter i din vanliga matkyl, eftersom de dessutom riskerar att ta åt sig andra dofter från kylskåpet. Inte så fräscht! Men i en minikyl kan du istället förvara känsliga smink- och skönhetsprodukter utan att riskera doften eller att deras verksamma ingredienser förstörs. Hos Fyndiq finns en uppsjö av bra, prisvärda minikylar där du tryggt kan förvara dina smink- och skönhetsprodukter.